Recepty Marokánky ze Salka s pistáciemi a brusinkami

Marokánky ze Salka s pistáciemi a brusinkami

Ingredience

  • 200 g Salko Tradiční (½ plechovky)
  • 200 ml polotučného mléka Tatra
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 25 g Farmářského másla Tatra
  • 90 g sekaných mandlí
  • 90 g loupaných pistácií (nesolených)
  • 50 g sušených brusinek
  • ½ lžičky strouhané citronové kůry
  • 60 g hořké čokolády

Postup

  1. Nejprve ruční metlou smíchejte Salko s mlékem.
  2. V hlubší pánvi rozpusťte máslo, metličkou zašlehejte mouku a hned vlijte směs Salka s mlékem. Povařte do zhoustnutí.
  3. Do této směsi zamíchejte sekané mandle a pistácie, které můžete předem na suché pánvi lehce opražit. Nakonec vmíchejte brusinky a citronovou kůru. 
  4. Troubu předehřejte na 150 stupňů. Připravte si plech s hnědým pečicím papírem nebo pečicí podložkou. Pomocí dvou lžic tvarujte z oříškové směsi placičky. 
  5. Marokánky dejte péct na cca 30 minut dozlatova. Upečené je opatrně sundejte z pečicího papíru a nechte je zcela zchladnout na kovové mřížce. 
  6. Čokoládu rozpusťte pozvolna na vodní lázni nebo krátce v mikrovlnné troubě. Vychladlým marokánkám potírejte rozpuštěnou čokoládou spodní stranu a nechte ji zaschnout.

Použité produkty